un proiect
și
Inițiat de
prin
Pregătește-te

Învață ce ai de făcut

Informează-te despre ce lucruri poți face tu la nivel individual ca să crești șansele de a trece cu bine de un cutremur pentru tine și cei dragi

Rămâi informat

Sursele de informare corecte și bine documentate sunt cheia pentru a te asigura că ești pregătit de un dezastru natural în cel mai eficient mod.

Descoperă situația din orașul tău

Datele sunt foarte importante. Cu cât cunoști mai multe informații complete despre orașul, cartierul și clădirea în care locuiești ești mai pregătit.

Documentează-te

Cu cât înțelegi mai bine cum se produce un cutremur, cum se consolidează o clădire, cum te poți pune în siguranță cu atât vom supraviețui mai mulți.

Rucsacul de urgență

Rucsacul de urgență te poate ajuta să supraviețuiești cu resursele proprii în primele 72 ore post cutremur în situația în care curentul electric și rețeaua de distribuție apă potabilă, și implicit magazinele și bancomatele nu vor funcționa o mai scurtă sau mai lungă perioadă de timp. Rucsacul, kitul sau trusa de supraviețuire reprezintă modul în care tu ca supraviețuitor nu reprezinți o încărcare suplimentară pentru autoritățile publice.

Află mai multe despre rucsac
Glosar
Folosim foarte des termeni de tipul "clasă de risc seismic", "carte tehnică" și auzim pe specialiști vorbind despre siguranța clădirilor sau despre acțiuni de intervenție pe care le înțelegem după ureche pentru că sunt termeni de specialitate cu care nu suntem cu toții obișnuiți. Acest glosar este aici să ne ajute să înțelegem riscul seismic mult mai simplu.