un proiect
și
Inițiat de
prin
Descoperă situația din orașul tău
MKBT: Make Better & Code for Romania

Acasă, în siguranță

Inițiativă civică ce își propune să crească gradul de conștientizare a riscului seismic și să sprijine acțiuni pe care le pot face cetățenii din zone expuse hazardului seismic pentru a se simți mai în siguranță în locuințele lor. Plafroma e completată cu o hartă a tuturor clădirilor expertizate sau consolidate până în prezent la nivel național.

Re:Rise

DupaCutremur.ro

Proiectul DupaCutremur.ro ilustrează amprenta clădirilor vulnerabile expertizate din Municipiul București, cât și aria aproximativă în caz de colaps a acestor clădiri, respectiv segmentele de drum în risc de blocaj din cauza dărâmăturilor.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

Bucureștii și cutremurele

Turul ghidat în varianta fizică, organizat în preajma datelor de 4 martie (comemorarea cutremurului din ’77) și 10 noiembrie (comemorarea cutremurului din ’40), accesibil și digital, prezintă efectele negative ale unui seism din centrul Bucureștiului.

Rucsacul de urgență

Rucsacul de urgență te poate ajuta să supraviețuiești cu resursele proprii în primele 72 ore post cutremur în situația în care curentul electric și rețeaua de distribuție apă potabilă, și implicit magazinele și bancomatele nu vor funcționa o mai scurtă sau mai lungă perioadă de timp. Rucsacul, kitul sau trusa de supraviețuire reprezintă modul în care tu ca supraviețuitor nu reprezinți o încărcare suplimentară pentru autoritățile publice.

Află mai multe despre rucsac
Glosar
Folosim foarte des termeni de tipul "clasă de risc seismic", "carte tehnică" și auzim pe specialiști vorbind despre siguranța clădirilor sau despre acțiuni de intervenție pe care le înțelegem după ureche pentru că sunt termeni de specialitate cu care nu suntem cu toții obișnuiți. Acest glosar este aici să ne ajute să înțelegem riscul seismic mult mai simplu.