un proiect
și
Inițiat de
prin
Descoperă situația din orașul tău
MKBT: Make Better

Alert

Alert culege informații de la cetățeni și voluntari cu privire la clădirile aflate în risc seismic, în special numărul și nevoile persoanelor care locuiesc în acestea.

Re:Rise

Memorialul lui Ursu

Proiectul „Memorialul lui Ursu” derulat de Asociația Re:Rise oferă o imagine unică asupra vulnerabilității Bucureștiului la cutremur.

MKBT: Make Better & Code for Romania

Bulina Roșie

Bulina Roșie este varianta 2.0 a proiectului Alert care cartografiază clădirile vulnerabile din toate orașele cu grad ridicat de risc la cutremur.

Rucsacul de urgență

Rucsacul de urgență te poate ajuta să supraviețuiești cu resursele proprii în primele 72 ore post cutremur în situația în care curentul electric și rețeaua de distribuție apă potabilă, și implicit magazinele și bancomatele nu vor funcționa o mai scurtă sau mai lungă perioadă de timp. Rucsacul, kitul sau trusa de supraviețuire reprezintă modul în care tu ca supraviețuitor nu reprezinți o încărcare suplimentară pentru autoritățile publice.

Află mai multe despre rucsac
Glosar
Folosim foarte des termeni de tipul "clasă de risc seismic", "carte tehnică" și auzim pe specialiști vorbind despre siguranța clădirilor sau despre acțiuni de intervenție pe care le înțelegem după ureche pentru că sunt termeni de specialitate cu care nu suntem cu toții obișnuiți. Acest glosar este aici să ne ajute să înțelegem riscul seismic mult mai simplu.