un proiect
și
Inițiat de
prin
Vrei sa ajuți?

Învață să dai primul ajutor

Știai că un simplu fluier îți poate salva viața? Cursurile de prim ajutor și prim-ajutor calificat sunt un mod foarte eficient de a te pregăti pentru orice dezastru.

Ajută-ne să ne pregătim

Organizațiile neguvernamentale care lucrează pentru reducerea riscului seismic și pentru conștientizarea acestuia au nevoie de sprijin pentru a ne ajuta pe toți când va fi nevoie.

Ajută-ne să evaluăm

Orice persoană cu un telefon mobil în buzunar poate contribui la colectarea de date despre clădirile din orașele cu grad ridicat de risc pentru o imagine cât mai completă.

Oferă ajutor post seism

Dacă locuiești într-o zonă cu risc seismic redus poți să ajuți prin diseminarea informației dar și înscriindu-te pentru a oferi resurse și adăpost post-seism.

Rucsacul de urgență

Rucsacul de urgență te poate ajuta să supraviețuiești cu resursele proprii în primele 72 ore post cutremur în situația în care curentul electric și rețeaua de distribuție apă potabilă, și implicit magazinele și bancomatele nu vor funcționa o mai scurtă sau mai lungă perioadă de timp. Rucsacul, kitul sau trusa de supraviețuire reprezintă modul în care tu ca supraviețuitor nu reprezinți o încărcare suplimentară pentru autoritățile publice.

Află mai multe despre rucsac
Glosar
Folosim foarte des termeni de tipul "clasă de risc seismic", "carte tehnică" și auzim pe specialiști vorbind despre siguranța clădirilor sau despre acțiuni de intervenție pe care le înțelegem după ureche pentru că sunt termeni de specialitate cu care nu suntem cu toții obișnuiți. Acest glosar este aici să ne ajute să înțelegem riscul seismic mult mai simplu.