un proiect
și
Inițiat de
prin
Despre proiect
Proiectul e-cutremur reprezintă o platformă civică de informare și resurse de sprijin pentru reducerea riscului seismic pentru cetățeni. Platforma reprezintă un punct de căutare și de centralizare a informațiilor cu privire la reducerea riscului seismic.

Audiența principală a platformei este compusă din cetățeni ce-și duc viața în locuințe situate în zone expuse hazardului seismic, în clădiri mai sau mai vechi, în clădiri expertizate sau nu, indiferent de raportarea acestora la locuință: aceea de proprietar, chiriaș, persoană implicate în conducerea sau administrarea asociațiilor de proprietari.

Platforma sprijină implicit și autoritățile locale prin faptul că va crește gradul de conștientizare a cetățenilor legal de rolul și responsabilitățile lor și de asemenea va contribui la stabilirea unor așteptări realiste față de rolul instituțiilor publice.   

În plus, platforma are un rol de agregator al tuturor inițiativelor private sau publice cu rol de mitigare (măsurile care trebuie luate pentru a reduce sau elimina efectelor negative ale unui cutremur) și pregătire (măsurile care trebuie luate înainte de un cutremur pentru a asigura o intervenție eficientă) pentru un prim răspuns (măsurile de intervenție după cutremur în termen de ore și zile) și, ulterior, o restabilire a stării de normalitate (măsuri luate pentru revenirea la starea de normalitate după un cutremur în termen de săptămâni, luni și ani).

Proiect susținut din programul Bucureștiul Pregătit, finanțat de ING RomaniaIKEA RomaniaLidl RomaniaEnel România și PAID Romania și gestionat de Fundația Comunitară București.