un proiect
și
Inițiat de
prin
Rămâi informat

Aplicația DSU

Aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Aplicația conține știri zilnice despre activitatea tuturor serviciilor de urgență coordonate de către DSU, actualizări în timp real cu privire la apariția situațiilor de urgență regăsite la nivel național și alte evenimente importante, precum și alerte de urgență pentru locația specifică fiecărui utilizator.

INFP

Site-ul oficial al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP, instituția care are ca scop monitorizarea și studiul cutremurelor.

RoAlert

RoAlert este sistemul național de alertare pentru urgențe. Vezi aici cum îl poți accesa și configura pe telefonul tău.

Întrebări frecvente

Află răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de siguranța individuală în cazul unui seism major.

Rucsacul de urgență

Rucsacul de urgență te poate ajuta să supraviețuiești cu resursele proprii în primele 72 ore post cutremur în situația în care curentul electric și rețeaua de distribuție apă potabilă, și implicit magazinele și bancomatele nu vor funcționa o mai scurtă sau mai lungă perioadă de timp. Rucsacul, kitul sau trusa de supraviețuire reprezintă modul în care tu ca supraviețuitor nu reprezinți o încărcare suplimentară pentru autoritățile publice.

Află mai multe despre rucsac
Glosar
Folosim foarte des termeni de tipul "clasă de risc seismic", "carte tehnică" și auzim pe specialiști vorbind despre siguranța clădirilor sau despre acțiuni de intervenție pe care le înțelegem după ureche pentru că sunt termeni de specialitate cu care nu suntem cu toții obișnuiți. Acest glosar este aici să ne ajute să înțelegem riscul seismic mult mai simplu.