un proiect
și
Inițiat de
prin
VIDEO RUCSAC de URGENȚĂ pentru CUTREMUR. Ce luăm cu noi?

Rucsacul, kitul sau trusa de supraviețuire reprezintă modul în care tu ca supraviețuitor nu reprezinți o încărcare suplimentară pentru autoritățile publice.

Fie că-ți organizezi singur rucsacul, fie că îl achiziționezi gata pregătit la care să mai adaugi strict documentele personale și datele aferente planului familia e important să-l amplasezi în locația unde petreci cel mai mult timp într-o zi. Pentru o accesibilitate ridicată, poți organiza unul acasă și unul în locația în care lucrezi. Kit-uri gata pregătite sunt oferite spre vânzare de Magazinul Bine Boutique – Crucea Roșie Filiala Sector 6 (shop.bineboutique.ro ) și Sub Tocul Ușii (subtoculusii.ro)

Responsabilitatea inginerilor structuriști este să se asigure că o clădire nu cade și nu rănește oameni la un cutremur și este suficient de rezistentă la astfel de evenimente. Există însă clădiri care fie sunt prea vechi și degradate, fie au fost proiectate greșit, fie nu a fost suficient interes și atenție în execuția lor și ajung să cedeze la un cutremur. Cu o astfel de tragedie se confruntă acum Turcia și Siria, unde există zeci de mii de victime, și infrastructuri distruse în totalitate după cutremurele care au avut loc.

România este o țară seismică, iar astfel de evenimente pot apărea și la noi. Nu știm cu exactitate când apare un seism care să ne afecteze grav clădirile, însă ce putem face fiecare dintre noi este să ne luăm măsuri de precauție.

Poate fi foarte util în casă să avem un rucsac de urgență, care trebuie să conțină elemente MINIME de supraviețuire, cum ar fi mâncare, trusă de prim ajutor, medicamente, haine și chiar copii ale actelor de identitate, pentru eventualitatea în care rămânem blocați în clădire sau dacă vrem să avem resurse la îndemână pentru a-i putea ajuta pe cei afectați în acele momente.

Așadar, hai cu toții să:

* Ne pregătim un rucsac de urgență,

* Ne facem un plan familial,

* Învățăm ce trebuie să facem sau nu când se întâmplă un cutremur.

* Ne preocupă și să facem demersurile de a afla informații despre gradul de vulnerabilitate al clădirilor în care locuim sau ne avem locul de muncă.

Și în felul acesta, fiecare dintre noi ne creștem șansele de supraviețuire, pentru noi și familiile noaste.


Video realizat în parteneriat cu Marius Șoflete

Facebook: https://www.facebook.com/Marius-Soflete

Instagram: https://www.instagram.com/marius.sofl…

Site: https://soflete.ro/

Rucsacul de urgență

Rucsacul de urgență te poate ajuta să supraviețuiești cu resursele proprii în primele 72 ore post cutremur în situația în care curentul electric și rețeaua de distribuție apă potabilă, și implicit magazinele și bancomatele nu vor funcționa o mai scurtă sau mai lungă perioadă de timp. Rucsacul, kitul sau trusa de supraviețuire reprezintă modul în care tu ca supraviețuitor nu reprezinți o încărcare suplimentară pentru autoritățile publice.

Află mai multe despre rucsac